Elfelejtetted a jelszavad?
Semmi gond! Írd be az e-mail címed a fiókod igazolásához.
Kérjük add meg az e-mail címedre ki küldött kódot.
Afrikai harcsa joghurtos gombával töltött cukkinivel
#Párolt#Őszi#Gluténmentes
4 főre
0x elkészítették
1
A cukkíniket vágjuk hosszában ketté és kaparjuk ki a magokat. Forraljunk vizet, egy akkora fazékban, amibe bele lehet fektetni a cukkíniket. Pár percig forrásban lévő vízbe tesszük, hogy roppanósra főhessenek.
2
Amíg a víz melegszik, a gombát alaposan megtisztítjuk és nagyon apróra vágjuk. Serpenyőben kevés olajon addig pároljuk, míg az összes vizet el nem veszti.
3
Ezután a párolt barna csiperkénket összekeverjük joghurttal és egy kevés sajttal.
4
Ha már a víz forr, akkor tegyük bele a cukkíniket és maximum 2 percig főzzük, hogy élénkzöld színét a tányérunkon is megőrizze az aranysárgára sült sajt alatt.
5
Kávéskanállal töltsük meg a cukkíniket a joghurtos-sajtos gombával, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Grill módban süssük aranybarnára.
6
Az afrikai harcsát frissen, vajon süssük meg. Mielőtt elkészülne, szórjuk meg alaposan apróra vágott petrezselyemmel, de ajánlom a lestyánt is. Tálaláskor minden szelet halhoz adjunk egy cukkinit, és az aznapi adag csíránkkal és néhány csepp joghurttal díszítsük az ételt.
7
A receptet köszönjük Stiller Tamásnak, a chef a családban szerzőjének.