Rendelés leadás folyamatban...

A weboldal használatával elfogadod a mi
cookie kezelésünket!

Sikeresen kosárba tettél 1 darab terméket!
Fehérborban párolt harcsa

Fehérborban párolt harcsa

#Párolt #Vendégváró #Ünnepi
hány főre 4 főre
elkészítették 2x elkészítették
1
A harcsát 4 szeletre vágjuk, ízlés szerint sóval ízesítjük.
2
Vajat melegítünk egy lábosban, amihez hozzáadjuk az apróra vágott salottahagymát, majd a fehérbort hozzáöntjük. Ezután további egy pohár vizet adunk hozzá, borsot, a fokhagymát és 2 babérlevelet, majd néhány ág kaprot.
3
Ezután belerakjuk a harcsafilé szeleteket, fedőt teszünk rá és 12 percig főzzük forráspont alatt. A filéket félretesszük, majd a leszűrjük a levet.
4
Ezután ismét vajat melegítünk a lábosban amihez hozzáadjuk a lisztet, majd merőkanállal ízlés szerint, lehetőleg majdnem az összes megmaradt levet hozzáadjuk és elkeverjük, ezután 1 ek kaprot rakunk bele.
5
Köretként készítsünk hozzá párolt zöldbabot.
Jó étvágyat kívánunk!

Hozzávalók

500 g szarvasi afrikai harcsa filé
2 db salottahagyma
1 pohár víz
2 db babérlevél
2 ek liszt
2 ek vaj
250 ml fehérbor
1 gerezd fokhagyma
kapor
bors
kosárba megrendelem hozzá a halat