Rendelés leadás folyamatban...

A weboldal használatával elfogadod a mi
cookie kezelésünket!

Sikeresen kosárba tettél 1 darab terméket!
Fish and Chips

Fish and Chips

hány főre 4 főre
elkészítették 1x elkészítették
1
Vágjuk egyforma szeletekre a halfilét, majd sózzuk be.
2
A tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját a liszttel és a sörrel jól elkeverjük, sóval ízesítjük. A fehérjét kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a már előzőleg elkevert tojásos masszához. Óvatosan elkeverjük ügyelve arra, hogy a felvert tojásfehérjénk ne törjön össze.
3
A halfilét belisztezzük, belemártjuk a tojáshabos panírba és felhevített, de nem túl forró olajban 10-12 percig sütjük.
4
Köretként készítsünk hozzá chips burgonyát. Vágjuk vékony karikákra, majd forró olajban, hirtelen süssük ki a burgonyaszirmokat.
5
A zöldborsópüréhez a megfőtt zöldborsót turmixoljuk le és tejszínnel, sóval és fehérborecettel keverjük el. Forraljuk 1-2 percig serpenyőben, hogy az ecet elfője az erejét.
6
Tálaláskor a tányér aljára rakjuk a zöldborsópürét, rátesszük a ropogós chips burgonyát, majd a halszeletet.
Jó étvágyat kívánunk!

Hozzávalók

80 dkg szarvasi afrikai harcsa filé
1 kg burgonya
40 dkg zöldborsó
2 db tojás
10 dkg liszt
0,2 dl világos sör
fehérborecet
olaj a sütéshez
kosárba megrendelem hozzá a halat