Elfelejtetted a jelszavad?
Semmi gond! Írd be az e-mail címed a fiókod igazolásához.
Kérjük add meg az e-mail címedre ki küldött kódot.
Harcsapaprikás kapros, juhtúrós sztrapacskával
#Egytál#Ünnepi#Téli
4 főre
0x elkészítették
1
A filét sóval és borssal fűszerezzük. A halcsontból elkészítjük a paprikásunk alapját.
2
A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a halcsontot, és további öt percig pirítjuk.
3
Ezután hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot, sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük.
4
Felöntjük 3-4 dl vízzel, és lassan gyöngyözve addig főzzük, ameddig mártás sűrűségűre nem sűrűsödik. Leszűrjük és félretesszük.
5
A fűszerezett harcsafiléket kevés olajon, serpenyőben félig megsütjük, majd hozzáöntjük a paprikás halmártást, és készre pároljuk, majd kevés tejföllel dúsítjuk.
6
A lisztet egy keverőtálba tesszük, belereszeljük a burgonyát, beleütjük a tojásokat, enyhén sózzuk és elkeverjük. Ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk. Forrásban lévő vízbe egy galuskaszaggatóval beleszaggatjuk, és készre főzzük.
7
A szalonnát felkockázzuk, és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, majd kicsi darabokban beletesszük a juhtúrót, és lassan addig főzzük, ameddig a juhtúró elolvad benne. A kaprot apróra vágjuk, és azt is a tejfölös alaphoz adjuk.
8
Végül a megfőzött burgonyás galuskát is belekeverjük és köretként tálaljuk a már elkészült harcsapaprikásunkhoz.
9
A receptet köszönjük Chlebik Józsefnek, a hajdúszoboszlói Mirage étterem chefjének.