Elfelejtetted a jelszavad?
Semmi gond! Írd be az e-mail címed a fiókod igazolásához.
Kérjük add meg az e-mail címedre ki küldött kódot.
Sajtos kijevi harcsa
#Sütőben sült
4 főre
1x elkészítették
1
Az elkészítés egyszerű és nagyszerű. Fűszervajat csinálunk, és azzal töltjük meg a vékony szeletre vágott harcsát. De! Sok receptből kimarad az a technikai rész, hogy az elkészült fűszervajat (fűszerekkel, citrommal kikevert olvadt vaj) a húsba töltés előtt le kell fagyasztani.
2
Ezt úgy a legegyszerűbb betölteni, hogy egy habzsákba vagy zacskóba tesszük a fűszervajat. A sarkára egy kisujjnyi nyílást vágunk, és azon keresztül nyomjuk ki a vajat vékony hengerekként, majd a fagyasztóba tesszük a hengereket. Fagyottan könnyebb tölteni és nem olvad fel olyan gyorsan sütés közben. A vaj köré szeletelt sajtot vagy sonkát is lehet tekerni. Ha ezzel megvagyunk, mehet a panírba. Kevés olajjal lespricceljük a halakat, majd 180 °C fokos sütőben készre sütjük.
3
A receptet köszönjük Stiller Tamásnak, a chef a családban szerzőjének.